ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΚΟΝΤΟΤΡΙΧΗΤο λούτρινο αρκουδάκι με το χαμογελαστό πρόσωπο

Γενική περιγραφή

Πολλοί αναγνωρίζουν μια Βρετανική Κοντότριχη μέσα από τον παχουλό σκανταλιάρη γάτο Cheshire από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.. Άλλοι την έχουν παρομοιάσει ως τον Winston Churchill του γατίσιου κόσμου λόγω της αξιοπρεπούς και κυριαρχικής της εμφάνισης. Το σίγουρο είναι πως είναι ένα αυθεντικό αρκουδάκι με βελούδινο τρίχωμα και με χαμογελαστή διάθεση που τα κάνουν εξαίσια οικογενειακά κατοικίδια. Η Βρετανική Κοντότριχη είναι γενικά υγιής φυλή και ζεί αρκετά χρόνια φτάνοντας με μέσο όρο και τα 15-18 χρόνια.

Ιστορία

Η Βρετανική Κοντότριχη ίσως είναι η παλαιότερη αγγλική φυλή γάτας! Πιθανολογείται πως κατάγεται από γάτες που έφεραν στην Βρετανία οι Ρωμαίοι κατακτητές μέσω της Ρώμης από την Αίγυπτο, οι οποίες διασταυρώθηκαν με ντόπιες γάτες. Στο παρελθόν οι Βρετανικές γάτες χρησιμοποιήθηκαν αρκετά για το κυνήγι των ποντικών και ως προστάτης των σιταποθηκών λόγω της τρομερής τους ικανότητας ως κυνηγού αλλά και της σωματικής τους δύναμης. Η φυλή αναγνωρίστηκε επίσημα το 1889 και αν κατά την περίοδο των Παγκοσμίων Πολέμων έχασε τη δημοτικότητά της και κόντεψε να εξαφανιστεί, πλέον στις μέρες μας αποτελεί μία από τις παγκοσμίως δημοφιλέστερες φυλές γάτας!

Προσωπικότητα

Η Βρετανική Κοντότριχη είναι σχετικά ήρεμη γάτα, βολική από τη φύση της και σπάνια θα την ακούσετε να νιαουρίζει. Παρόλα αυτά υπάρχουν στιγμές που βγαίνει από μέσα της το γατάκι και παίζει σαν ‘τρελή’..Αγαπάει και δένεται αρκετά με τους ιδιοκτήτες της και τα πηγαίνει καλά με παιδιά και σκυλιά.Δεν έχει την τάση να περιπλανιέται. Είναι ανεκτική,υπάκουη σαν φυλή και δεν της αρέσει να την σηκώνουν ψηλά, παρά προτιμάει να περπατά δίπλα σας από δωμάτιο σε δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά

Η Βρετανική Κοντότριχη είναι γάτα μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους με μυώδες, συμπαγές σώμα και βελούδινο τρίχωμα με τραγανή αίσθηση στην υφή. Έχει πλήρες ευρύ στήθος,κοντά ισχυρά και στρογγυλεμένα πόδια.Ουρά παχιά στη βάση με στρογγυλεμένη άκρη.Ο λαιμός είναι κοντός και ισχυρός.
Το κεφάλι είναι στρογγυλεμένο, ευρύ με σταθερό πηγούνι. Η μύτη είναι μικρή φαρδια και ίσια. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους,ευρεία στη βάση,με ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες. Τοποθετούνται ευρέως χωριστά. Τα μάτια είναι μεγάλα και στρογγυλά και τοποθετούνται ευρέως χωριστά. Το χρώμα των ματιών αντιστοιχει με το χρώμα του τριχώματος αλλά είναι συνήθως χάλκινο, πράσινο ή γαλανό. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό, βελούδινο με μια τραγανή αίσθηση στην αφή.

 

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΗ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ (PKD)

ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΛΕΜΦΟΫΠΕΡΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΝΤΟΤΡΙΧΗΣ (ALPS)

ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΜΥΟΠΑΘΕΙΑ (HCM)

 

british cats, Βρετανική Κοντότριχη, Εκτροφείο Βρετανικής Κοντοτριχής, εκτροφείο, γατάκια, γατάκι, Βρετανικές γάτες, Βρετανικά γατάκια, διαθέσιμα γατάκια, kittens available, ράτσα, british shorthair cats, british chocolate, british blue, british shaded, british black, british cinnamon, BSH, Βρετανικά γατάκια μπλε, κοντότριχη γάτα, Ράτσα Κοντότριχη γάτα Βρετανίας, Βρετανικό γατάκι

Copyright © 2016 | Oasis of the Cat - Vasilis Sperelakis